לימודי רפואה תנאי קבלה

כל רופא ורופאה נדרשים לקבל שלל החלטות קריטיות במהלך עבודתם, כולל כאלה של חיים ומוות. בהתאם מציבות הפקולטות שבהן מתקיימים לימודי רפואה תנאי קבלה נוקשים מאוד. גם הביקוש הרב למסלול התובעני אבל המתגמל מעלה את הרף – ומצד שני לא מפחית מהמוטיבציה של מי שחולמים להיות רופאים לעשות הכל כדי לצלוח את המכשולים ולהגשים את החלום. בעמוד זה תוכלו לקרוא על תנאי הקבלה של האוניברסיטאות הישראליות וגם למצוא המלצות שיעזרו לכם לשפר משמעותית את הסיכוי להתקבל אליהן.

אוניברסיטת תל אביב

בכל הפקולטות שבהן מתקיימים לימודי רפואה תנאי קבלה ראשון הוא ממוצע בגרויות וציון פסיכומטרי גבוהים מספיק.

באוניברסיטת תל אביב השקלול הוא 30% לממוצע הבגרויות ועוד 70% לפסיכומטרי. אפשרות אחרת היא להשלים לימודים במכינה קדם אקדמאית במסלול מדעים מדויקים או מדעי הטבע עם ממוצע של 90 ומעלה, ובמקרה זה הציון במכינה מחליף את ציוני הבגרות (גם כן עם משקל של 30%). הרף הספציפי עשוי להשתנות משנה לשנה בהתאם לאיכות המועמדים אבל ככלל מדובר על 720. בכל מקרה נדרשת גם רמת אנגלית גבוהה – ציון של 120 ומעלה באמיר"ם או בחלק של האנגלית בפסיכומטרי, או 220 ומעלה באמי"ר.

כמו כן ניתן להתקבל על בסיס לימודים אקדמיים, חלקיים או מלאים, בתנאי שהממוצע בהם הוא 80 ומעלה. עבור מועמדים אלה השקלול עם הפסיכומטרי הוא 50%-50%.

האוניברסיטה העברית

האוניברסיטה העברית מעמידה בפני המעוניינים להתקבל ללימודי רפואה תנאי קבלה לא פשוטים: פסיכומטרי של 760 ומעלה וממוצע בגרויות משוקלל (כולל בונוסים) של 111 (ייתכנו שינויים משנה לשנה, אבל ככלל הרף גבוה מאוד). כמו כן נדרשת רמת אנגלית גבוהה, בדומה לזו הנדרשת באוניברסיטת תל אביב.

לימודי רפואה בטכניון

ישנן 2 דרכים לעבור את תנאי הקבלה ללימודי רפואה בטכניון: האחת היא להציג ציון סכם (שמורכב משקלול של הבגרויות כולל בונוסים ייחודיים והציון בבחינה הפסיכומטרית) של 93.4 ומעלה, והשנייה היא דרך המכינה של הטכניון. המסלול השני מאפשר ללמוד רפואה גם בלי פסיכומטרי, אבל מספר המועמדים המתקבלים דרכו קטן ולכן נדרשת הצטיינות של ממש במכינה.

אוניברסיטת בן גוריון

גם בבן גוריון מציבה הפקולטה ע"ש ג'ויס וארווינג גולדמן שבה מתקיימים לימודי רפואה תנאי קבלה נוקשים. ציון הסכם המינימלי הוא 757, וכדי להגיע אליו תצטרכו למשל להציג ממוצע בגרויות של 106 וציון פסיכומטרי של 750. באופן טבעי רמת אנגלית גבוהה היא תנאי בסיסי גם באוניברסיטה שבבאר שבע.

תנאי קבלה ללימודי רפואה בחו"ל

לא מעט ישראלים שלא מצליחים להתברג במוסדות הלימוד בארץ מנסים את מזלם בחו"ל. ישנן לא מעט אוניברסיטאות שדורשות עבור לימודי רפואה תנאי קבלה נוחים יותר – אבל בחלק מהמקרים נדרשת שליטה טובה בשפה שבה מתקיימים הלימודים (למשל רומנית או הונגרית) וכן שליטה מלאה באנגלית. אתגר נוסף הוא ההסתגלות לחיים במדינה זרה במקביל להשקעה הנדרשת בלימודים עצמם. עוד כדאי לקחת בחשבון את בחינת הרישוי בארץ בסוף הלימודים בחו"ל – בחינה שרבים וטובים נכשלים בה.

לימודי רפואה תנאי קבלה נוסף – מעבר מבחן מו"ר / מרק"ם / מר"ב

גם מועמדים עם ממוצע בגרויות מרשים מאוד וציון פסיכומטרי שמתקרב ל-800 עדיין לא יכולים לחגוג את הקבלה ללימודי הרפואה – הדרך לשם כוללת עוד משוכה לא פשוטה: מבחן מו"ר / מרק"ם / מר"ב.

מבחנים אלה בוחנים התאמה ספציפית ללימודי רפואה. הם כוללים שאלון ביוגרפי, שאלון שמורכב מסיטואציות שהנבחנים נדרשים לקבל בהן החלטות, ראיונות אישיים, סימולציות מאתגרות וגם תחנות שמתקיים בהם דיון אודות סוגיות מעולם הרפואה.

מספר המקומות המצומצם בכל פקולטה לרפואה והאחריות העצומה שמוטלת על כתפי רופאים בכל תחום מובילים לסינון נרחב למדי גם בעקבות מבחן המו"ר או המרק"ם – כולל של מועמדים בעלי הישגים לימודיים גבוהים במיוחד ומוטיבציה עזה ללמוד רפואה.

על-מנת לצלוח את המכשול האחרון בדרך לפקולטות הנחשקות, מומלץ לעבור הכנה מקצועית. המסלולים השונים שמציעה מוריה – קורס אינטרנטי שכולל סרטונים רבים, חומרי עזר ותוכנית עבודה מסודרת; קורס פרונטלי מקיף כולל סימולציות שמשפרות מאוד את הביצועים בזמן אמת; או תוכנית פרטנית בהתאמה מלאה לכל אחד ואחת – יסייעו לכם להגיע למרכז ההערכה כשאתם יודעים בדיוק מה מצפה לכם ומה מצופה מכם. בנוסף ההכנה תורמת לחיזוק הביטחון העצמי, וגם לכך יש חלק בהעלאת הסיכוי שלכם להגשים את החלום.